ارتباط با کارشناس فروش

021-62 99 96 97

چینیران

«فراخوان تحريم» مهمترين ابزار چيني ها در جنگ تجاري با آمريكا

فراخوان تحريم مهمترين ابزار چيني ها در جنگ تجاري با آمريكا

خبرگزاري فرانسه: دولت چين در واكنش به تصميم كاخ سفيد مبني بر افزايش تعرفه كالاهاي وارداتي از اين كشور، نخستين دور از تحريم‌هاي تجاري عليه آمريكا را آغاز كرده و اقدامات ديگري را نيز در همين چهارچوب پيش‌بيني كرده است اما ‘فراخوان تحريم’ مي تواند بهترين گزينه چيني ها در جنگ تجاري با آمريكا باشد.

به گزارش خبرگزاري فرانسه از پكن، اين روزها جنگ تجاري ميان آمريكا و چين به اوج خود رسيده است تا جايي كه پكن روز گذشته (دوشنبه) مجبور به واكنش به اين موضوع شد. 

در واقع بايد گفت كه افزايش حقوق گمركي از نخستين ابزارهاي چين براي مقابله تهديدهاي تجاري آمريكا است. 

به طور كلي حجم كالاهاي وارداتي آمريكا از چين حدود چهار برابر واردات چين از آمريكا است. همين موضوع باعث شده است كه آمريكا در جريان تحريم تجاري دست بالا را داشته باشد. 

اگر چين از روز يكم ژوئن (11 خرداد) تعرفه‌هاي گمركي براي واردات كالاهاي آمريكايي از جمله گاز مايع، مواد شيميايي، ميوه و سبزيجات و شيلات را به ميزان 10، 20 و حتي 25 درصد افزايش بدهد، اين در واقع سلاح بسيار ضعيفي خواهد بود كه چين در اين جنگ تجاري به كار مي‌گيرد. 

‘رابرت لارنس’ استاد تجارت بين‌المللي دانشگاه هاروارد نيز مخالف با اين موضوع است و در اين باره مي گويد: بالا بردن حقوق گمركي در واقع نوعي خود زني است زيرا يك كشور با اين كار هزينه توليد خود را بالا مي‌برد. 

با اين حال وي معتقد است كه در ميان يك جدل تجاري، ملاحظات اقتصادي مسئله‌اي جانبي است زيرا در چنين شرايطي رفتار سياسي موضوع بسيار مهم‌تري است. در اين مورد ويژه بايد ديد كه آيا چين اجازه مي‌دهد در وضعيتي منفعل قرار بگيرد و تنها شاهد رفتار طرف مقابل با خود باشد.» 

با تصميم دولت چين، افزايش 25 درصدي حقوق گمركي در انتظار واردات خودرو و قطعات يدكي از آمريكاست. دولت پكن اين تصميم را در ماه دسامبر 2018 گرفت اما اجراي آن در ابتداي سال جديد ميلادي به حال تعليق در آمد و هر زمان امكان اجراي مجدد آن هست. صنعت خودرو بخشي حياتي براي اقتصاد آمريكا است و تقويت آن يكي از شعارهاي تبليغاتي ترامپ بوده است. 

بسياري از كارشناسان و تحليلگران اقتصادي بر اين باورند كه ‘فراخوان تحريم’ از سوي چين عليه كالاهاي آمريكايي، تا حد بسيار زيادي مي تواند ابزار مناسبي براي تهديدهاي تجاري واشنگتن عليه پكن باشد.

چيني‌ها مي‌توانند براي تحريم كالاهاي معروف و پر خريدار آمريكايي مانند آيفون فراخوان و كارزار به راه بيندازند. 

مسئولان چيني در سال 2012 در پي سردي روابط با ژاپن كارزارهايي براي تحريم هماهنگ خودروهاي ژاپني به راه انداختند. نظير همين كارزارها در سال 2017 عليه خودروهاي كره‌اي به راه افتاد. در اثر اين تحريم‌ها فروش خودروهاي اين دو كشور در چين در عرض كمتر از يك ماه تا حد 50 درصد كاهش يافت. 

تشديد تنش هاي تجاري آمريكا و چين، به دليل نگراني از افزايش هزينه هاي اقتصادي در پي اعمال تعرفه هاي دو جانبه، باعث بروز شكاف و اختلاف ميان حزب جمهوري خواه و دولت «دونالد ترامپ» رئيس جمهوري آمريكا شده است. 

در همين ارتباط، «چاك گرسلي» نماينده جمهوري خواه ايالات آيووا، پس از كاهش شديد ارزش بازار بورس نيويورك به دليل افزايش تعرفه هاي تلافي جويانه واشنگتن و پكن عليه يكديگر، خواستار دستيابي هر چه سريعتر به توافق تجاري شد. 

گرسلي در اين باره گفت: «بدون شك در اين جنگ، آمريكا نيز آسيب خواهد ديد، با افزايش تعرفه ها كشاورزي، كسب و كار و مصرف كنندگان با آسيب جدي مواجه خواهند شد.» 

واشنگتن روز جمعه تعرفه وارداتي 200 ميليارد دلاري بر كالاهاي چيني را از 10 به 25 درصد افزايش داد. 

ترامپ پس از افزايش تعرفه ها اعلام كرد كه به هيچ وجه عجله ‌اي براي دستيابي به توافق تجاري ندارد و اقتصاد آمريكا از اين تعرفه‌ ها بيش از هر توافقي سود مي برد. 

خطر سياسي كه ترامپ را تهديد مي كند، واكنش هاي تندي است كه جمهوري خواهان در مناطق كشاورزي آمريكا نشان خواهند داد چرا كه قانونگذاران جمهوري خواه در اين مناطق به شكل عمومي از لفاظي هاي انتخاباتي ترامپ درباره سياست ‘نخست آمريكا’ حمايت كردند اما اكنون به دليل وضع اين تعرفه ها بر محصولات كشاورزي چيزي جز ضرر و زيان مشاهده نخواهند كرد. 

بسياري از تجار و كشاورزان با اعمال اين تعرفه ‌ها مخالف هستند و مي‌ گويند كه وضع چنين تعرفه‌ هايي بسيار زيان بار خواهد بود و باعث كاهش قدرت خريد مصرف كنندگان مي شود. 

ممكن است تاثير افزايش تعرفه‌ ها براي خريداران آمريكايي چند ماه ديگر نمايان شود اما خرده فروشان ناچار هستند تا براي جبران هزينه واردات، نرخ اجناس خود را افزايش دهند. 

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.