ارتباط با کارشناس فروش

021-62 99 96 97

چینیران

در آستانه اجلاس گروه ۲۰ مطرح شد: زمینه‌چینی برای مذاکرات تجاری

مذاکرات تجاری چین و آمریکا

زمینه‌چینی برای آغاز دور تازه مذاکرات تجاری میان چین و آمریکا کلید خورد. مطابق آخرین خبرها، قرار است در پایان هفته جاری، روسای‌جمهور دو کشور همزمان با برگزاری نشست «گروه ۲۰» با یکدیگر ملاقات کنند.

مقامات چینی پیش از آغاز گفت‌وگوها، اصولی را برای حل و فصل اختلافات تجاری میان دو کشور مورد تاکید قرار دادند. در این ارتباط معاون نخست‌وزیر چین «احترام مشترک»، «برابری» و «منافع مشترک» را مهم‌ترین اصولی عنوان کرده است که برای به نتیجه رسیدن مذاکرات ضروری است.

روز دوشنبه، وانگ شووِن، معاون وزیربازرگانی چین اعلام کرد هر دو طرف آمریکا و چین باید در مذاکرات تجاری مصالحه کنند.

به گزارش «رویترز» این اظهارات درحالی صورت می‌گیرد، که آخر این هفته درحاشیه نشست «گروه ۲۰» که در ژاپن برگزار می‌شود دونالد ترامپ و شی‌جین‌پینگ، روسای‌جمهوری دو کشور دیدار خواهند کرد.

هفته گذشته مقامات درواشنگتن و پکن اعلام کردند پیش از نشست روسای‌جمهوری دو کشور، قرار شده است مذاکرات تجاری دو طرف از سر گرفته شود. به گزارش گروهاقتصاد بین‌الملل روزنامه «دنیای اقتصاد»، امیدها پیرامون دستیابی غول‌های اقتصادی دنیا به توافق تجاری، بازارهای مالی جهان را زنده کرده است.

براساس ارزیابی‌ نهادهای بین‌المللی و اقتصاددانان، جنگ تجاری حدود یک ساله آمریکا و چین بر چشم‌اندازاقتصاد جهانی سایه انداخته، بازارهای مالی را ملتهب و زنجیره عرضه جهانی را مختل کرده است.

ماه گذشته پس از اینکه مقامات آمریکایی، پکن را به زیر پا گذاشتن تعهدات توافق‌شده متهم کردند، مذاکرات تجاری دو کشور با شکست مواجه شد. معاوننخست‌وزیر چین، مقامی که عضو تیم تجاری چین در مذاکرات با آمریکا است، در کنفرانس خبری حاشیه نشست «گروه ۲۰»‌ بدون اینکه جزئیاتی ارائه کند، می‌گوید گفت‌وگوهای میان تیم تجاری دو کشور از سر گرفته شده است.

او اظهار می‌کند: «اصول چین روشن است؛ احترام مشترک، برابری، منافع مشترک و اینکه طرفین مسیر خود را جلو بیایند. احترام مشترک یعنی اینکه هر طرف باید به حاکمیت طرف مقابل احترام بگذارد.

برابری و منافع مشترک نیز به این معنی است که گفت‌وگوها باید در مبنایی برابر صورت گیرد و توافقی که حاصل می‌شود باید به نفع هر دو طرف باشد.

پیمودن مسیر مختص به خود توسط طرفین نیز یعنی اینکه دو کشور باید در گفت‌وگوها مصالحه کنند و به یکدیگر امتیاز دهند و نه تنها یکی از دو طرف.» البته وانگ در پاسخ به این پرسش خبرنگاران که رئیس‌جمهور شی‌جین‌پینگ چه امتیازی برای ترامپ در نظر گرفته است تا توافق تجاری میان دو کشور حاصل شود، جزئیاتی ارائه نکرده است.

ژانگ جون، دستیار وزیرخارجه چین نیز در همان کنفرانس بدون اینکه جزئیاتی ارائه کند، مدعی شده تیم تجاری دو کشور درحال آماده‌سازی مقدمات لازم نشست روسای‌جمهور دو کشور است.

در این رابطه دونالد ترامپ اعلام کرده است در صورتی که در نشست پیش‌رو دو طرف موفق نشوند به توافق تجاری برسند، بقیه حجم واردات از چین که معادل ۳۰۰ میلیارد دلار است را هدف تعرفه ۲۵ درصدی قرار خواهد داد.

وانگ می‌گوید تشدید سیاست‌های حمایت‌گرایانه موجب سرکوب جریان تجارت جهانی شده و تهدیدات جدی را متوجه اقتصاد جهانی ساخته است. چِن یولو، معاون رئیس‌ بانک مرکزی چین نیز هشدار داده است ریسک‌های اقتصادی و مالی جهان به‌طور قابل‌توجه درحال افزایش هستند.

این مقام پولی چین در کنفرانس خبری مذکور اعلام کرده: «نشانه‌های معکوس شدن سیاست‌های پولی در عمده اقتصادهای توسعه‌یافته مشهودتر شده است.

همزمان فضای سیاستی بسیاری از کشورها بعد از بحران مالی ۲۰۰۸ کوچک‌تر و فضا برای مقابله با روند نزولی رشد اقتصادی محدودتر شده است.» در این رابطه هفته گذشته فدرال رزرو، بانک مرکزیآمریکا، درخصوص کاهش نرخ‌های بهره از اوایل جولای به منظور رسیدگی به ریسک‌های منفی رو به رشد اقتصاد پالس‌های مثبت نشان داد.

به عقیده کارشناسان این اقدام فدرال رزرو می‌تواند فشارها را بر بانک مرکزی چین به منظور تسهیل سیاستی برای حمایت از اقتصاد درحال کند شدن افزایش دهد. مشکل دیگر در این رابطه تحریم‌هایی است که دولت آمریکا بر غول‌ تکنولوژیک چین، هوآوی، وضع کرده است.

معاون وزیرخارجه چین در این رابطه می‌گوید رئیس‌جمهور شی‌جین‌پینگ در گفت‌وگویی که هفته گذشته با دونالد ترامپ داشت اعلام کرد که امیدوار است دولت آمریکا برخوردی عادلانه با شرکت‌های چینی داشته باشد.

او می‌گوید:‌ «ما امیدواریم آمریکا اقدامات یک‌جانبه و نامناسب خود علیه شرکت‌های چینی را لغو کند، چراکه این اقدامات با روح قوانین تجارت آزاد «سازمان تجارت جهانی» سازگار نیست.»

به گزارش «رویترز» دولت آمریکا موضوعاتی همچون ناتوانی درحمایت از مالکیت معنوی آمریکا، انتقال اجباری تکنولوژی شرکت‌های این کشور و استفاده از یارانه‌های دولتی برای حمایت از صادرات شرکت‌های چینی را دستاویزی برای آغاز جنگ تجاری علیه پکن قرار داده است.

در این رابطه چینی‌ها مکررا قول داده‌اند بازارهای خود را به روی طیف گسترده‌ای از سرمایه‌گذاران باز کنند و خدمات و رفتار بهتری را برای خارجی‌های فعال در این کشور داشته باشند.

البته پکن اتهامات وارده آمریکا درخصوص ناتوانی درحمایت از مالکیت معنوی آمریکایی و انتقال اجباری شرکت‌های این کشور را رد می‌کند. از زمان آغاز جنگ‌تجاری که تاریخ آن به اوایل ۲۰۱۸ بر می‌گردد دولت آمریکا تاکنون ۲۵۰ میلیارد دلار از وارداتمحصولات چینی را هدف تعرفه ۲۵ درصد قرار داده است.

البته حملات تجاری ترامپ علیه چین تاکنون بی‌پاسخ نمانده و پکن در اقداماتی مشابه آنها را تلافی کرده است.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.