ارتباط با کارشناس فروش

021-62 99 96 97

چینیران

حذف ارز ترجیحی از گمرک

حذف ارز ترجیحی از گمرک
  1. حذف ارز ترجیحی از مبنای محاسبه گمرک
  2. حذف دلار 4200 تومانی از گمرک!
  3. افزایش 6 برابری هزینه های گمرکی حقیقت دارد؟
  4. کدام تعرفه ها مشمول کاهش سود بازرگانی می شوند؟
  5. نحوه محاسبه اظهارنامه گمرکی (کوتاژ) با نرخ جدید گمرک
  6. مبنای جدید نرخ ارز در گمرک چیست؟

اینها سوالاتی است که این روزها همه بازرگانان، تجار و واردات کنندگان دارند. در بازار نیز این صحبت که هزینه های گمرکی 6 برابر شده مطرح می شود، که از نگاهی صحیح و از نگاهی غلط است. در این مقاله توضیح کاملی از هر آنچه طی چند روز گذشته در زمینه حذف دلار 4200 تومانی (ارز ترجیحی) از گمرک اتفاق افتاده، تعهدات و تاثیر آن در بازار و هزینه های واردات را به صورت کامل توضیح خواهیم داد.

مبنای حذف ارز ترجیحی از کجاست؟

بر اساس لایحه بودجه سال 1401 ارز 4200 تومانی یا به اصطلاح همان ارز ترجیحی از کل اقتصاد ایران (به غیر از موارد خاص مثل گندم و دارو تا سقف معینی) باید حذف گردد.

تغییر نرخ ارز گمرک از چه زمانی اجرایی شده است؟

3 تاریخ در زمینه حذف ارز ترجیحی از گمرک وجود دارد. اولین و مهمترین بخش این بخشنامه این نکته است که همه باید در نظر داشته باشند، ملاک اجرایی شدن این بخشنامه خروج کالا از تاریخ اول فروردین 1401 می باشد. به بیان دیگر چه کالا در سال 1400 اظهار شده باشد و حقوق و عوارض گمرکی را پرداخت کرده باشد و چه در سال 1401 و قبل از بخشنامه اظهار و پرداخت کرده باشد، همگی میبایست معادل بر اساس نرخ جدید، هزینه ها را پرداخت کنند. پس اولین نکته و مهمترین نکته اینست که همه کالاهای خارج شده از تاریخ اول فروردین 1401 مشمول این قانون می باشند.

تاریخ ابلاغ بخشنامه حذف ارز 4200 تومانی

بخشنامه وزارت خانه در تاریخ 3 خرداد 1401 صادر شده و لازم الاجرا می باشد. سومین نکته اینکه در سامانه گمرک و EPL این بخشنامه از روز 10 خرداد اجرایی شده است و اظهارنامه بر اساس نرخ جدید به صورت اتوماتیک محاسبه می شود.

 ارتباط با کارشناسان ما در واتساپ

مبنای محاسبه نرخ جدید ارز در سامانه ETS چگونه است؟

اول ببینیم که سامانه ای تی اس ETS چیست؟ بر اساس مصوبه دولت و طبق بخشنامه های اخیر و همچنین بخشنامه ابلاغ شده بانک مرکزی می بایست سامانه ای را طراحی می کرد و در این سامانه نرخ ارز را به صورت روزانه اعلام می کرد.

هم اکنون بانک مرکزی پورتال ETS ای تی اس را به آدرس https://fxmarketrate.cbi.ir راه اندازی کرده است و نرخ موزون ارز را به صورت روزانه و لحظه ای در این سایت بروزرسانی می کند.

حذف ارز 4200 تومانی

توجه بفرمایید که در سامانه ای تی اس بانک مرکزی 3 جدول متفاوت وجود دارد:

  • نرخ لحظه ای ارز
  • نرخ خرید و فروش اسکناس به صورت روزانه، هفتگی و ماهانه
  • نرخ خرید و فروش حواله به صورت روزانه، هفتگی و ماهانه

نرخ ارز مورد استفاده در سامانه گمرک که در باکس 23 اظهارنامه گمرکی در سال 1401 استفاده می شود ملاک نرخ ارز در ستون فروش حواله ارز روزانه از ساعت 9 صبح لغایت 8:59 دقیقه روز بعد می باشد. به بیان دیگر هر روزی که اظهارنامه گمرک را تکمیل می نمایید، نرخ ارز ثبت شده در پورتال ای تی اس در ستون فروش حواله از ساعت 9 صبح همان روز تا 9 صبح روز بعد به عنوان نرخ ارز مرجع محاسبه می شود.

حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی از گمرک

نرخ ارز جدید به کدام تعرفه ها تعلق می گیرد؟

محاسبه حقوق و عوارض گمرکی ، مالیات ارزش افزوده و عوارض شهرداری و همچنین مالیات علی الحساب و کلیه پرداختی های گمرک بر اساس نرخ جدید می باشد.

برای کسب اطلاعات بیشتر از آخرین قوانین گمرکی با کارشناسان چینیران با شماره 02162999697 در تماس باشید.

کاهش سود بازرگانی در ازای حذف ارز ترجیجی چیست؟

با توجه به بخشنامه جدید و در جهت کاهش تورم و تاثیر حذف ارز 4200 تومانی بر قیمت تمام شده، دولت محترم نسبت به کاهش سود بازرگانی با توجه به قانون جدید اقدام نمود.

اول از همه باید بدانیم سود بازرگانی و تعرفه متفاوت است

تعرفه بازرگانی کلیه کالاها معادل 4% و سود بازرگانی عددی متفاوت است.

برای مثال اگر میگوییم کالایی با مأخذ 5% یا 10 یا 15 است بدین معناست که این نرخ ترکیب تعرفه و سود بازرگانی است.

اگر کالایی ماخذ 5% دارد یعنی 4 درصد تعرفه گمرکی و 1 درصد سود بازرگانی

اگر کالایی ماخذ 15 درصد دارد یعنی 4 درصد تعرفه گمرکی و 11 درصد سود بازرگانی، و الی اخر…

حال دولت محترم بدون تغییر در تعرفه گمرکی سود بازرگانی ردیف های کالایی را کم کرده است

بر اساس جدول زیر:

جدول سود بازرگانی

برای محاسبه ساده برای مثال اگر کالایی با نرخ (البته که دلار رسما حذف شده است و ما یورو را مد نظر قرار میدهیم) یورو 5000 تومانی قبلا محاسبه می شد و ارزش CIF کالا 100 هزار یورو بود. کل ارزش گمرکی کالا در باکس شماره 46 اظهار نامه 5/000/000/000 ریال محاسبه می شد و اگر کالا در ذیل تعرفه ای 15 درصدی بود باید معادل 750/000/000 ریال حقوق ورودی پرداخت می کرد (صرفا بخش حقوق ورودی و به سایر باکس های اظهار نامه فعلا کاری نداریم)

حال با نرخ جدید اگر برای مثال برای روز 10 خرداد 1401 نرخ یورو در باکس 23 معادل 262,433 ریال ثبت می گردد (این نرخ از جدول سامانه ای تی اس بانک مرکزی استعلام می گردد)

حال ارزش کالا در باکس 46 معادل 26/243/300/000 ریال تعیین می گردد و میزان حقوق ورودی کالا بر اساس سود بازرگانی تعدیل شده محاسبه می گردد و بجای 15% می بایست 5% محاسبه شود در نتیجه میزان حقوق معادل 1/312/165/000 ریال خواهد بود

به همین نسبت سایر پرداختی ها نیز محاسبه خواهد شد

در یک مقاله جدا گانه چند مورد سند گمرکی با مقادر مختلف و ردیف تعرفه های جداگانه را محاسبه خواهیم کرد.

نکته مهم: کاهش سود بازرگانی ممکن است برای کلیه ردیف های تعرفه وجود نداشته باشد. بدین دلیل که در پیوست بخشنامه دولت لیستی از 420 ردیف اصلاح شده و این شبهه را ایجاد کرده است که کل ردیف های کتاب واردات شامل کاهش سود می گردد و یا صرفا همین 420 ردیف کالا خواهد بود.

برای مطالعه بیشتر و تجارت پرسود بخوانید

کسر تخلیه در گمرک

وادات در برابر صادرات

 واردات بادکنک از چین 

واردات چسب از چین

واردات اسباب بازی از چین

واردات لوازم جانبی موبایل از چین

واردات مگنت یا آهنربا از چین

واردات انواع دستگاه لیزر موهای زائد

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.