به اطلاع خدمت گیرندگان سامانه پنجره واحد میرسانیم: طبق اعلام سازمان توسعه تجارت، به علت جابجایی سرورهای ثبتارش و تقویت زیرساخت های سخت افزاری، امروز و فردا سامانه ثبتارش ( پنجره واحد ) قطع میباشد. بدیهیست خطاهای دریافتی مرتبط با این سرویس در مراحل اظهار و ترخیص کالا از گمرک به همین دلیل می باشد.
چرا ایجاد سامانه پنجره واحد الکترونیکی تجارت فرامرزی لازم است؟
سامانه پنجره واحد مطابق با توصیه سازمانهای بینالمللی و تجارب کشورهای موفق در تسهیل تجارت خارجی، یکی از بهترین رویکردهای ممکن برای مدیریت مبادی ورودی و خروجی در حوزه تجارت خارجی، استقرار سامانه پنجره واحد تجارت فرامرزی است.
بر اساس گزارش بانک جهانی در حوزه تجارت فرامرزی، در حال حاضر ۷۳ کشور در دنیا تجارت فرامرزی با قابلیتهای مختلف راهاندازی کردهاند. کشورهای عضو سازمان تجارت جهانی طی چند سال آینده ملزم به داشتن این سامانه ملی هستند.
با در نظر گرفتن توصیه سازمانهای بینالمللی و در راستای عمل به تکالیف قانونی تصریح شده در اساسنامه مرکز توسعه تجارت الکترونیکی، ماده ۷۰ قانون برنامه پنجم توسعه، ماده ۸ قانون بهبود مستمر فضای کسبوکار، طرح تحول اقتصادی و مصوبه کارگروه فاوا، سامانه الکترونیکی تجارت فرامرزی ایران (سپوتا) با دورنمای تبدیل ایران به هاب تجاری و ترانزیتی ترجیحی برای جامعه بازرگانی کشور در منطقه خاورمیانه راهاندازی خواهد شد.
مزایای سامانه ملی پنجره واحد الکترونیکی
این سامانه در حقیقت با هدف ارائه یک پلتفرم الکترونیکی امن، قابلاعتماد، شفاف و مبتنی بر استانداردهای باز به منظور تسهیل جریان تبادل اطلاعات و یکپارچهسازی خدمات دستگاههای دولتی و توسعه فرصتهای جدید تجاری و بهبود فضای رقابت سالم برای تمام بازیگران اقتصادی کشور، در دستور کار مرکز توسعه تجارت الکترونیکی قرار گرفته است. با توجه به فراسازمانی بودن طرح پنجره واحد تجارت فرامرزی، کلیه افراد (تجار) و سازمانهایی که جهت انجام الزامات قانونی فرآیندهای تجاری (صادرات، واردات و ترانزیت) تسلیمکننده یا استفاده کننده دادههای تجاری هستند، به نحوی ذینفع طرحاند.
در ادامه درباره پرسودترین کالاها برای واردات از چین بخوانید: